ΔΩΡΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟ BLOG

Όποια/όποιος επιθυμεί να βοηθήσει την προσπάθειά μου,μπορεί να το κάνει με μια δωρεά μέσω PayPal στον λογαριασμό : ovitrouvios@yahoo.gr

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλές αναγνώσεις !

ΕΛΛΗΝ ΑΛΚΙΜΟΣ

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ασφυκτικές πιέσεις σε Παπανδρέου να διώξει εδώ και τώρα τον Πάγκαλο

Πριν από δέκα χρόνια, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν υπουργός Εξωτερικών και φαβορί για τη διαδοχή Σημίτη, είχαν ρωτήσει έναν πολύ στενό συνεργάτη του (και σημερινό υπουργό) αν θα έβαζε τον Θόδωρο Πάγκαλο σε μια μελλοντική κυβέρνηση του. «Εσύ θα τον έβαζες αν ήσουν στη θέση του;» ήταν η εύγλωττη απάντηση.

Οι σχέσεις των δύο ανδρών ήταν στο χείριστο σημείο, είχε προηγηθεί η επιστολή του αναπληρωτή ΥΠΕΞ Γιώργου Παπανδρέου στον τότε πρωθουργό Κώστα Σημίτη με την οποία ζητούσε επί της ουσίας της αποπομπή του προϊσταμένου του υπουργού Εξωτερικών για την υπόθεση Οτσαλάν.

Μια κίνηση που ο κ. Πάγκαλος δεν συγχώρησε ποτέ και είχε φροντίσει να διαφανεί, κάνοντας δηλώσεις για συνεργάτες του κ. Παπανδρέου που μιλάνε αγγλικά στους διαδρόμους του υπουργείου Εξωτερικών.

Τα χρόνια πέρασαν, τα δεδομένα άλλαξαν και το 2007 στην εσωκομματική διαμάχη, ο κ.. Πάγκαλος τάχθηκε στο πλευρό του κ. Παπανδρέου κόντρα στον σημερινό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Δύο χρόνια αργότερα, ο κ. Παπανδρέου -ως πρωθυπουργός πλέον- επιβράβευε τη στάση αυτή, δίνοντας του τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Πολλοί εξεπλάγησαν γιατί γνώριζαν το εκρηκτικό και αμφίθυμο του κ. Πάγκαλου. Αλλά το δικαιολόγησαν με το γνωστό τρόπο: «Ο Πάγκαλος είναι πιο χρήσιμος εντός παρά εκτός κυβέρνησης...».

Ωστόσο, η κρίση που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Παπανδρέου, η υπαγωγή στην Τρόικα και το άμεσο των αποφάσεων που πρέπει να λαμβάνει -κατ' απαίτηση των πιστωτών μας- κατέδειξε πολύ γρήγορα τις αδυναμίες του 73χρονου αντιπροέδρου.

Οι αρμοδιότητες που είχε λάβει, αποψιλώθηκαν μεν μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό αφού ορίστηκε β' αντιπρόεδρος ο κ. Βενιζέλος. Ο κ. Πάγκαλος δεν μετέχει πλέον της Κυβερνητικής επιτροπής, ωστόσο έχει ακόμη μια σειρά αρμοδιοτήτων που τον έχουν φέρει στο «μάτι του κυκλώνα»: Η συγχώνευση ή το κλείσιμο των άχρηστων οργανισμών του Δημοσίου που διακηρύσσεται από τον κ. Πάγκαλο εδώ και... ενάμιση χρόνο δεν έχει γίνει ακόμη. Γεγονός που εξόργισε την Τρόικα, αλλά και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι δεν δίστασαν να βγουν δημοσίως και να αποδώσουν ευθύνες στον αντιπρόεδρο.

Ο πρώην υπουργός Γιώργος Ντόλιος ήταν σαφής λέγοντας να απευθυνθούν στον κ. Πάγκαλο για ευθύνες, ενώ το ίδιο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαππας. Οι εν λόγω ήταν αυτοί που επέλεξαν να βγουν μπροστά, αλλά στο παρασκήνιο είναι δεκάδες εκείνοι που «βράζουν» εναντίον του κ. Πάγκαλου.

Στο συλλογικό υποσυνείδητο των Πασόκων, οι δηλώσεις του τύπου «μαζί τα φάγαμε» προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων επίσης, ενώ η τελευταία (χιουμοριστική) αναφορά του σε τηλεοπτική εκπομπή ότι δεν έχει να πληρώσει την έκτακτη εισφορά και θα έρθει ο Βενιζέλος να τον... συλλάβει, δεν εκτιμήθηκε δεόντως από υπουργούς και βουλευτές.

Και οι πιέσεις προς τον πρωθυπουργό να κατεβάσεσει τον κ. Πάγκαλο από το «τραίνο» γίνονται ασφυκτικές καθημερινά.

«Τώρα πια είναι πιο επικίνδυνος μέσα στην κυβέρνηση...» σχολιάζουν πλέον «σύντροφοι» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου