ΔΩΡΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟ BLOG

Όποια/όποιος επιθυμεί να βοηθήσει την προσπάθειά μου,μπορεί να το κάνει με μια δωρεά μέσω PayPal στον λογαριασμό : ovitrouvios@yahoo.gr

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλές αναγνώσεις !

ΕΛΛΗΝ ΑΛΚΙΜΟΣ

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Αμφιλεγόμενο λέιζερ τυφλώνει μέχρι και αστροναύτες Εχει βεληνεκές 136 χιλιομέτρων και είναι ορατό ακόμα και από το διάστημα !!!

Το ανάβεις στην Αθήνα και μπορεί να το δει κάποιος μέχρι τη… Κόρινθο και πιο πέρα ακόμη. Μιλάμε για τα γνωστά λέιζερ χειρός που βλέπουμε συχνά πυκνά να τυφλώνουν τα μάτια αθλητών μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και χρησιμοποιήθηκαν και από τους «αγανακτισμένους» της πλατείας Συντάγματος.

Το νέο τέτοιο λέιζερ της βρετανικής εταιρείας Wicked Lasers όμως αποδεικνύεται πανίσχυρο - και γι αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Η ακτίνα του Spider 3 Krypton φθάνει τα 136 χιλιόμετρα, ενώ, όπως τονίζουν οι κατασκευαστές του, «είναι ορατό ακόμα και από τους αστροναύτες».

Η εταιρεία δηλώνει πως οι περισσότεροι πελάτες της είναι επαγγελματίες που το χρησιμοποιούν σε στρατιωτικές, βιομηχανικές και επιστημονικές έρευνες, ωστόσο έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και απλοί πολίτες. Ωστόσο η υπηρεσία προστασίας καταναλωτών της Βρετανίας προειδοποιεί για την αγορά τέτοιων ισχυρών λέιζερ, μιας και κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί από κακόβουλους οι οποίοι προκαλούν αυτοκινητιστικά ατυχήματα.

Αυτό το καιρό, το εν λόγω λέιζερ εξετάζεται από τους υπευθύνους του Βιβλίου Ρεκόρ Γκίνες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί να χαρακτηριστεί ως «το πιο ισχυρό λέιζερ πάνω στην Γη», μιας και πρακτικά είναι 8.000 πιο εκτυφλωτικό, εάν η ακτίνα του στοχεύσει ανθρώπινο μάτι, από ότι το να κοιτάξει κανείς για ίδιο χρονικό διάστημα απευθείας τον ήλιο!

Γιαυτό, στη συσκευασία του το λέιζερ (που κοστίζει περί τα 210 ευρώ) θα συνοδεύεται και από γυαλιά προστασίας, η χρήση των οποία συνίσταται και από τους κατασκευαστές του. Το Spider 3 Krypton μάλιστα είναι τόσο ισχυρό ώστε μπορεί μέχρι και να βάλει φωτιά σε χαρτί, ενώ διαθέτει και ενσωματωμένο επεξεργαστή για να το προφυλάσσει από την υπερθέρμανση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου