ΔΩΡΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟ BLOG

Όποια/όποιος επιθυμεί να βοηθήσει την προσπάθειά μου,μπορεί να το κάνει με μια δωρεά μέσω PayPal στον λογαριασμό : ovitrouvios@yahoo.gr

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλές αναγνώσεις !

ΕΛΛΗΝ ΑΛΚΙΜΟΣ

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Φόβοι για δεκάδες νεκρούς από τις εκρήξεις στη Κύπρο

Τουλάχιστον 12 είναι οι νεκροί και 34 οι τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε λίγο πριν τις 6 το πρωί της Δευτέρας στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή Ζύγι μεταξύ Λεμεσού και Λάρνακας στην Κύπρο.
 Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους νεκρούς είναι πυροσβέστες, στελέχη της Εθνικής Φρουράς και ναύτες. Δραματικές σκηνές στο νοσοκομείο της Λεμεσού, όπου συγγενείς ατόμων που υπηρετούν στη Βάση περιμένουν ενημέρωση. Έκκληση για προσφορά αίματος - Πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση.

ΠΩΣ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΚΑΚΟ
Η έκρηξη σημειώθηκε σε εμπορευματοκιβώτια με πυρίτιδα τα οποία είχαν κατασχεθεί πριν τρία χρόνια από πλοίο το οποίο είχε προορισμό τη Συρία. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τετάρτη είχαν δοθεί οδηγίες να ψύχονται τα εμπορευματοκιβώτια και να απομακρυνθούν ώστε να καταστραφούν από πυροτεχνουργούς του στρατού. Πάντα σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, φαίνεται να ξέσπασε αρχικά πυρκαγιά στις τέσσερις το πρωί. Έσπευσε στο σημείο πυροσβεστική δύναμη και, ενώ καταβαλλόταν προσπάθεια να σβήσει η φωτιά, σημειώθηκε η έκρηξη η οποία προκάλεσε ωστικό κύμα τριών χιλιομέτρων. Από το ωστικό κύμα σταμάτησε η λειτουργία των ηλεκτροπαραγωγών σταθμών Μονής και Βασιλικού, ενώ ο σταθμός του Βασιλικού μάλιστα έχει τυλιχθεί στις φλόγες.
cyprus_explosion

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ
Δραματικές σκηνές εκτυλίσσονται στο νοσοκομείο της Λεμεσού όπου έχουν σπεύσει συγγενείς ατόμων που υπηρετούν στη Βάση και περιμένουν ενημέρωση για τους δικούς τους. Ειδικοί ψυχολόγοι έχουν επίσης επιστρατευτεί ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται τα νοσοκομεία όλης της Κύπρου. Οι σωροί αναμένεται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ενώ οι τραυματίες στη Λεμεσό.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΙΜΑ
Στο μεταξύ, επείγουσα έκκληση για προσφορά αίματος όλων των ομάδων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση απευθύνει το κέντρο αίματος και τα νοσοκομεία. Οι αιμοδότες μπορούν να προσέρχονται στο κέντρο αίματος της Έγκωμης καθόλη τη διάρκεια της μέρας, καθώς και σε όλα τα νοσοκομεία.

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
Αμέσως μετά την έκρηξη μεταλλικά αντικείμενα εκτοξεύτηκαν στον αυτοκινητόδρομο με αποτέλεσμα να σημειωθούν και ορισμένα τροχαία ατυχήματα. Πυκνός καπνός καλύπτει την περιοχή ενώ η Αστυνομία έχει μπλοκάρει την έξοδο του παλαιού δρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού που οδηγεί στο Μαρί και δεν επιτρέπει την είσοδο σε ΚΑΝΕΝΑΝ. Τα μόνα οχήματα που περνούν από το συγκεκριμένο σημείο είναι ασθενοφόρα. Δυνάμεις του στρατού, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείο ενώ ίπτανται και ελικόπτερα. Ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, κάλεσε τους οδηγούς να ΜΗΝ κινούνται στον αυτοκινητόδρομο αν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη.
Όπως δήλωσε στον 107.6 ο Υπουργός Εσωτερικών, λειτουργοί της πολιτικής Άμυνας έχουν σπεύσει στα χωριά γύρω από την περιοχή της κρίσης όπου ευτυχώς δεν υπάρχουν θύματα. Σύμφωνα και με τους κοινοτάρχες στο Μαρί και στο Ζύγι δεν υπάρχουν τραυματίες αλλά έχουν σημειωθεί αρκετές υλικές ζημιές. Όλα τα συνεργεία της επαρχιακής διοίκησης Λάρνακας καταγράφουν τις ζημιές.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ
Στο μεταξύ, η ΑΗΚ καλεί το κοινό να τερματίσει την χρήση των κλιματιστικών και να περιορίσει στο ελάχιστο τη χρήση των υπόλοιπων ηλεκτρικών συσκευών καθώς εξ αιτίας της κρίσης τις ανάγκες ηλεκτροδότησης της Κύπρου αυτή τη στιγμή εξυπηρετούν οι μονάδες στη Μονή και στη Δεκέλεια

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ
Έκτακτη συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στις 12.30, υπό τον πρόεδρο της δημοκρατίας, για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται, μετά την έκρηξη στη ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης. Όπως ανακοινώθηκε, η συνεδρία του εθνικού συμβουλίου, καθώς και η σύσκεψη με τα κόμματα για την οικονομία αναβάλλονται.

ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΤΟ ΜΑΡΙ
"Η κατάσταση είναι τραγική, αυτό που συνέβη δεν περιγράφεται, το χωριό μας έχει διαλυθεί, ο κόσμος είναι πανικόβλητος", αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Κοινοτάρχη του χωριού Μαρί, Νίκου Ασπρου. Ο κ. Ασπρου μας ανέφερε ότι το Μαρί βρέθηκε στο επίκεντρο της καταστροφής και ότι σχεδόν όλα τα σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές. "Δεν υπάρχει νοικοκυριό το οποίο δεν έχει υποστεί ζημιά, οι στέγες των σπιτιών έχουν καταρρεύσει, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα, μόνο ένα τραυματία", είπε ο κ. Ασπρου. Ο Κοινοτάρχης είπε ότι την ώρα της έκρηξης ο ίδιος βρισκόταν στη φάρμα του, άκουσε τη δυνατή έκρηξη και "το τρακτέρ από την έκρηξη σηκώθηκε μισό μέτρο πάνω από τη γη". Πρόσθεσε ότι αμέσως έτρεξε στο χωριό, όπου ο κόσμος ήταν πανικόβλητος και προσπαθούσε να αντιληφθεί τι συνέβη. Ο κ. Ασπρου ανέφερε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών και ότι στην περιοχή έφτασε ο Επαρχος Λάρνακας για επιθεώρηση των ζημιών.

theinsider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου