ΔΩΡΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟ BLOG

Όποια/όποιος επιθυμεί να βοηθήσει την προσπάθειά μου,μπορεί να το κάνει με μια δωρεά μέσω PayPal στον λογαριασμό : ovitrouvios@yahoo.gr

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλές αναγνώσεις !

ΕΛΛΗΝ ΑΛΚΙΜΟΣ

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Μπορεί μία λάμπα να καίει ασταμάτητα από το 1901;

Μπορεί μία λάμπα να καίει ασταμάτητα από το 1901; Σύμφωνα με τους κατοίκους της πόλης Livermore της Καλιφόρνια των Η.Π.Α., μπορεί!
Η λάμπα των 60 Watt φωτίζει τον πυροσβεστικό σταθμό της πόλης επί... 110 ολόκληρα χρόνια και πλέον κατέχει μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness ως η πιο παλιά λάμπα φωτός που λειτουργεί ακόμη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, τη λάμπα δώρισε το 1901 ένας επιχειρηματίας και με εξαίρεση κάποιες κάποιες μικρές πτώσεις στην τάση του ρεύματος το 1903, το 1937 και το 1976, όλα αυτά τα χρόνια λειτουργεί ασταμάτητα μέχρι σήμερα.
Ενας από τους κατοίκους της περιοχής, μιλώντας σε τηλεοπτικό αφιέρωμα, είπε: " Κανείς δε γνωρίζει πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό. Είναι μία λάμπα των 60 Watt που χρησιμοποιείται μόνο για 4 Watt και κανείς δεν καταλαβαίνει πώς γίνεται να καίει ακόμα. Ερχονται ειδικοί από όλον τον κόσμο αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει κανείς να μας δώσει μία εξήγηση για το φαινόμενο αυτό"!

Πηγή: pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου