ΔΩΡΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟ BLOG

Όποια/όποιος επιθυμεί να βοηθήσει την προσπάθειά μου,μπορεί να το κάνει με μια δωρεά μέσω PayPal στον λογαριασμό : ovitrouvios@yahoo.gr

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλές αναγνώσεις !

ΕΛΛΗΝ ΑΛΚΙΜΟΣ

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ενσωμάτωση δώρων στο μισθό και κατάργηση επιδομάτων περιλαμβάνει το ενιαίο μισθολόγιο

Τα ήδη κουτσουρεμένα δώρα των δημόσιων υπαλλήλων αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου που επεξεργάζονται από κοινού το υπουργείο Οικονομικών και Εσωτερικών.
Το πιθανότερο είναι να ενταχθούν με ρύθμιση στο βασικό μισθό των δημόσιων υπαλλήλων . Υπενθυμίζεται ότι τα δώρα για την περίοδο των Χριστουγέννων , του Πάσχα και του καλοκαιριού μετά τις μεγάλες μειώσεις έχουν διαμορφωθεί στα επίπεδα των 500, 250 και 200 ευρώ αντίστοιχα.
Στην κυβέρνηση στόχος είναι το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο να τεθεί σε εφαρμογή από την 1 η Ιουλίου και όπως έχει περιγράψει ήδη ο υπουργός Οικονομικών Γ .Παπακωνσταντίνου από το βήμα του συνεδρίου του Economist, στόχος του είναι να οδηγήσει «σε έναν πιο ορθολογικό τρόπο αμοιβών στον δημόσιο τομέα, που καταργεί σημερινές ανισότητες και φέρνει τις αποδοχές πιο κοντά σε αυτές του ιδιωτικού τομέα».
Αγώνας δρόμου για προσαρμογή 6 δισ. ευρώ για φέτος
Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε επίσης μέτρα ύψους 6 δις. ευρώ για φέτος. Το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται σε:
- Μισθολογικές περικοπές στο Δημόσιο με την εφαρμογή του ενιαίου Μισθολογίου και απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
- Κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και ζημιογόνων ΔΕΚΟ
- «Ψαλίδισμα» κοινωνικών επιδομάτων και κατάργηση υψηλών ειδικών και κλαδικών επιδόματών
- Μείωση των επικουρικών συντάξεων
Τα νέα αυτά μέτρα θα έρθουν για την μείωση του ελλείμματος στο 7,5% το τέλος του 2011 σύμφωνα με το ΥΠ.ΟΙΚ.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου στο συνέδριο του Economist την περασμένη εβδομάδα έκανε αναφορά στην ανάγκη εξορθολογισμού του μισθολογικού κόστους των δημοσίων υπαλλήλων και επιβεβαίωσε μέχρι το 2015 θα μειωθεί κατά 150.000 (-20%) ο αριθμός των δημόσιων υπαλλήλων.
"Στα επόμενα 4 έτη ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων θα μειωθεί κατά 150.000. Θα γίνει μέσα από ... την μείωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Θα γίνει μέσα από μία προσπάθεια εθελουσίας αποχώρησης, όμως ταυτόχρονα δεν μπορούμε ποιά να προχωρήσουμε χωρίς να σκεφτόμαστε το γεγονός ότι όταν κλείνουν συρρικνώνονται, συγχωνεύονται δημόσιοι οργανισμοί, μπορεί να υπάρξουν και απολύσεις"
"Είναι προφανές ότι δεν είναι αυτός ο στόχος μας. Αλλά είναι εξίσου προφανές η πολιτική των αυτομάτων μετατάξεων όταν κλείνει ένας οργανισμός ή όταν συρρικνώνεται ή όταν συγχωνεύεται δεν μπορεί ποια να αποδώσει/ Θα υπάρξει λοιπόν μία προσπάθεια αξιολόγησης, απορρόφησης του προσωπικού που χρειάζεται αλλά μόνο του προσωπικού το οποίο χρειάζεται " τόνισε ο υπουργός Οικονομικών .

Απο : newsitnow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου